Persoonlijke verhalen

Een mooie baan, rijk sociaal leven en altijd druk. Rennen en vliegen. Dat is niet erg, maar alleen als je zelf het roer stevig in handen hebt. Na een aantal jaren had ik behoefte aan een pas op de plaats. Even van die sneltrein af en de status opmaken. Waar sta ik, maar vooral waar wil ik naar toe? 

Die pas op de plaats maakte ik bij Bea en haar paarden. Zonder verwachtingen stapte ik de dressuurbak in. Ik had niets speciaals met, maar ook zeker niet tegen paarden en liet me verrassen. Dat de sessies zoveel positieve impact zouden hebben, had ik nooit bedacht. 

De paarden gaven me heel veel inzichten over mezelf. Wie ben ik, waarom doe ik bepaalde dingen en hoe communiceer ik? Maar ook leerden ze me over anderen: wie is de ander, waarom gedraagt iemand zich op een bepaalde manier en hoe kan ik het beste met diegene samenwerken? Bea stelde precies de juiste vragen en gaf me de rust en ruimte om de antwoorden te ontrafelen. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis die ik hier dankzij Bea opdeed, mij helpt richting te bepalen en de goede kant op te sturen. 

De paarden Ids, Nies en Max hebben een onuitwisbare, warme indruk op me achtergelaten en ik denk nog vaak aan ze terug. Eigenlijk in alle situaties: van alledaagse gebeurtenissen tot momenten dat je voor een belangrijke beslissing staat. Prachtig, hoe een paard je zonder een enkel woord zoveel waardevols kan vertellen.

Elke


 

Op zoek naar een locatie met paarden voor een teamcoachingsdag kwamen we bij 2 grasp van Bea van Hoof terecht.

Zij heeft twee prachtige friezen en een haflinger waarmee we mochten werken.
De locatie is als warm en huiselijk te beschrijven en maakte het tot een prettige en informele werkplek wat een positieve bijdrage gaf aan het proces van die dag.
  
Ook de catering was top geregeld en Bea was de hele dag beschikbaar ter ondersteuning.
Al met al een geslaagde dag op een fijne plek!
 
Janna 


Mijn persoonlijke ervaring met 2 grasp is ontzettend positief en ik kan met trots zeggen dat ik na deze enorme ervaring positiever en sterker in het leven sta. Kleine tips van Bea hebben me goed gedaan, zowel op zakelijk gebied als in persoonlijke situaties.

Bea ontzettend bedankt voor jou tijd en energie!
Ik vind je een topper en zal dit niet meer vergeten.

Martijn


Recent heb ik bij 2 grasp een proefsessie leiderschap coaching met paarden gedaan. Met als doel om kennis te maken met deze vorm van coachen om het zelf eens te ervaren. Ik heb in de dagelijkse praktijk regelmatig te maken met coaching vragen en dankzij de proefsessie heb ik nu een duidelijk beeld en kan ik anderen beter adviseren over dit onderwerp.  Na een vriendelijke ontvangst volgt een gedegen uitleg over coachen met paarden. Daarna kennis maken met de paarden en een toelichting over de verschillen in karakters. En die zijn er! Ik kies voor het meest dominante paard want ik houd nu eenmaal van een stevige uitdaging en denk zo voor mezelf het meeste uit de proefsessie te halen. Prachtig om te zien hoe je van een paard direct en zonder enige filter feedback krijgt over je eigen gedrag. En hoe je daar dan in een veilige setting mee kunt experimenteren. Alternatief gedrag roept direct weer een andere reactie op bij het paard. En de interventies van Bea versterken het leerproces. Een mooie samenwerking ontstaat en het is een nuttige en prettige kennismaking geworden. Bea hartelijk dank. 

Norbert


Het is enorm fascinerend om coaching bij 2 grasp te ervaren. Alleen al de omgeving is ontspannend en mooi, waardoor je je veilig voelt. Bea heeft een bijzondere band met haar paarden Ids, Max en Nies en is in staat om de spiegels die deze prachtige dieren je voorhouden te vertalen in mensentaal. Kippenvel en echt een aanrader voor als je aan jezelf wilt werken.

Mascha


Bijzonder


Het is een unieke ervaring om bij 2 grasp een sessie te volgen. De combinatie mensen en dieren en dan met name paarden zegt veel meer dan we in eerste instantie denken. Daar moet ik eerlijk bij zeggen ik heb niet zoveel met paarden. Het zijn prachtige dieren, maar daarmee is voor mij ook alles gezegd. Tot ik bij 2 grasp kwam. In de sessie komen ontzettend veel gelijkenissen naar voren van mensen ten opzichte van paarden, zoals karaktereigenschappen en je positie in groepsverband. Door middel van een sessie wilde ik meer zelfvertrouwen creëeren, om onder andere mijn stem te laten gelden. Tijdens de sessie heb ik mezelf zo veel beter leren kennen. Door middel van het spiegelen van het gedrag van paarden ten opzichte van het gedrag van mensen en dan specifiek mijn gedrag in bepaalde situaties, is mij zo veel duidelijker geworden. Mijn persoonlijke eigenschappen zijn sterk naar voren gekomen, waarbij ook aandacht is besteed aan waarom ik in een bepaalde situatie een bepaalde keuze maak. Waarom de mensen om mij heen, de mensen om mij heen zijn en hoe ik functioneer binnen een groep. Met deze kennis kan ik nu in zo veel situaties anders reageren dan dat ik eerst zou doen of juist op dezelfde manier. Ik begrijp nu dat ik beter mijn tijd kan investeren in de mensen die ook tijd in mij investeren en niet degene waar ik veel energie in steek, waarbij ik het niet terug krijg. Dit opent soms de ogen van mensen om mij heen en dan zie je dat mensen toch kunnen veranderen. Omdat mijn eigen karakter al gauw sterk naar voren kwam, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Wanneer je van je eigen kunnen uitgaat, kan je zo veel verder komen dan je denkt. Je eigen ik is namelijk zo veel sterker wanneer je bewust bent, dat jij bent zoals je bent. Mocht je voor de keuze staan om een sessie te volgen, het is echt een aanrader!

Bijzonder, ontzettend veel dank aan Bea!

Silke


Eind juni 2015 hebben wij in samenwerking met Vidasense een coachsessie gedaan met een stel dat op zeer korte termijn ging trouwen. Dit stel kon op dat moment niet genieten van de komende bruiloft, ze hadden continue woorden. De terugkoppeling die ik van Vidasense van deze sessie kreeg wil ik jullie niet onthouden.

"Het heeft even geduurd voordat zij een afspraak gemaakt kon krijgen.

Gisteravond was het dan zover en wat ik van Jos begrepen heb was dat de paarden coaching een eye-opener voor hun was. Het heeft eraan bijgedragen dat ze nog een beter team samen geworden zijn. Inmiddels is er ook gezinsuitbreiding op komst en gaat alles heel goed samen, zelfs met de ex van hem heeft ze het getroffen."

Mooi toch?


Snap je niet dat dingen niet gaan zoals je zou willen dan kan 2 grasp jou daar wel duidelijkheid in brengen. Aanradertje voor iemand die serieus aan zichzelf wil werken.

Han


"Bea is een vrouw die een speciale combinatie van vaardigheden heeft: ze doorziet snel processen en kan daarbij het gedrag van mensen spiegelen. Heel speciaal is dat haar paarden haar daarbij helpen. De combinatie van Bea en haar paarden geeft de juist impuls om goed naar jezelf te kijken, naar je rol in een team en naar het gedrag dat nodig is voor succes.." 

Jaar eerste keer aangenomen: 2012 (meer dan eens aangenomen)
Belangrijkste kwaliteiten: Waar voor uw geld, Hoge integriteit, Creatief

Cissie


Beste Bea, 

Jij hebt mij de kans gegeven om drie individuele, zeer waardevolle en bijzondere sessies te mogen volgen. Hoewel ik al van kleins af aan met paarden en paardrijden bezig ben, en zelf diverse paarden heb (gehad), heb jij mij tóch een nieuwe blik op deze prachtdieren kunnen geven.  Ik heb de bijzondere band tussen mens en paard al lange tijd mogen ervaren, maar jij Bea hebt er een extra dimensie aan gegeven. Jij hebt mij geleerd paarden ook écht te zien. En niet alleen de paarden: jij hebt mij inzicht gegeven in wat de paarden lieten zien van mij. Hoe zij mij een spiegel voorhielden. Waar zij mij op wezen, dat ik zelf niet doorhad of dus niet zag.

Omdat ik zelf helemaal Friezen-fan ben en er zelf ook een heb was ik natuurlijk meteen verkocht toen ik Ids en Nies zag. Prachtdieren; en zo eerlijk en echt. Ze hebben mij veel laten zien: dat je moet geloven in jezelf, vertrouwen moet hebben dat als je ergens in gelooft en dat ook uitstraalt, dat je kunt bereiken wat je wil. In je kracht staan. Zoals een paard dat ook doet.

Maar Max de Haflinger heeft mij ook verrast. Eénzelfde paard dat in één van de sessies mij niet toeliet en zich zelfs niet liet omkopen met iets lekkers. Hiermee gaf hij aan dat hij onrust voelde. Maar in de andere sessie waarbij ik rust uitstraalde was hij niet bij mij weg te slaan; hij liet zich aaien en zocht zelf constant contact. En dat zonder iets lekkers. Reacties puur op mijn gedrag /stemming.

Bea, jij bent een lieve, betrokken, gezellige en hartelijke,  warme persoonlijkheid die de dingen heel goed en duidelijk kan benoemen. Ideale combinatie met jouw drie geweldige vrienden. Ik heb heel veel aan jouw sessies gehad en ben veel bewuster gaan kijken naar paarden, mijzelf,  maar ook zeker naar andere mensen.

Het is ook heel boeiend te zien hoe paarden met elkaar omgaan in een kudde. Daar kunnen wij als mensen, al of niet in een groep, heel veel van leren. Geen aannames of denken voor een ander. Maar leven in het hier en nu. Pure reacties op het moment. Duidelijk wie welke rol heeft.

En of je nu van paarden houdt of niet, ik denk dat iedereen gebaat is bij coaching met paarden. Het is een hele bijzondere ervaring. Geen ander dier of middel kan op zo’n echte en eerlijke manier een spiegel voor houden en mensen bewust maken van hun omgeving, en niet in de laatste plaats bewust maken van zichzelf en wat  voor effect gedrag kan hebben op (het gedrag van) anderen.

Bea, het was echt heel bijzonder, waarvoor heel hartelijk dank; jij en de paarden!

Groetjes Hafida 


Mijn bijzondere dag!

Beste Bea,
 
Als eerste wil ik je nogmaals bedanken voor de ervaringen die ik vandaag bij je heb opgedaan!
 
Ik ben bij jou terecht gekomen via een vereniging waar wij beide lid van zijn.
Je hebt me tijdens een ontmoeting van de vereniging uitgenodigt om eens bij je langs te komen om te zien wat jij doet met paarden en mensen...
 
Voor mij een totale nieuwe ervaring...
Ik kwam met angst bij de paarden, als eerste bij de meest statige en grootste die je hebt...
Ik had het op dat moment best wel zwaar moet ik eerlijk toegeven!
Ik die nog nooit bij een paard in de buurt was geweest, niets met dieren te hebben,was erg onder de indruk!
 
Hoe snel een paard iets voelt en jou op je gemak kan stellen, dat had ik zo nooit verwacht.
Het duurde even maar eenmaal buiten...wouw..... en bij het derde paard Nies, ik had ineens mijn angst overwonnen!
Naast mijn overwinning heb ik voor mezelf de bevestiging gekregen dat ik daadwerkelijk naar, en met mijn gevoel moet werken en handelen!
Ik ben een slechte harde leider, niets voor mij..
Ik doe het wel op de manier van Nies..
Helemaal prima.
 
Ik ben een ervaring rijker en heb de bevestiging vandaag gekregen dat ik:
Blij ben met wat ik heb,
Wat ik kan,
Wie ik ben,
en waar ik zeker van moet blijven genieten in mijn leven!
 
Bea
BEDANKT!!!!!
 
En voor jou de complimenten hoe je met mens en paard omgaat, ga zo door!
 
Groetjes Peggy


Bea is een aanrader voor management coaching. Ze is direct , tactisch en erg enthousiast 
 
Ingrid Versmissen 

Bea is een heel warme persoonlijkheid met een goed inzicht in de kwaliteiten van mensen. Zij weet als geen andere aan te geven hoe iemand optimaal tot zijn of haar recht komt in een organisatie

Wim


Bea is een vriendelijke, hardwerkende collega met goede kijk op processen en werkwijzen. Van hieruit kan zij medewerkers coachen en helpen te verbeteren. 

Rico

Bea heeft met haar paarden een hele bijzondere en pure trainingsmethode ontwikkeld. Hiermee heeft ze voor mij reeds verschillende teamvraagstukken ' behandeld' en ze heeft inmiddels verschillende individuele coachingsessies waargenomen. Het resultaat is effectief en realistisch zonder ' wollig actieplan' wat ' op 'de plank' komt te liggen. Bij deze methode geeft het paard jou feedback die heel concreet is en je vergeet het niet....want zeg nou zelf; hoe bijzonder en intens is het om van een paard persoonlijke feedback te ontvangen!?

Sara van Broekhoven 


Voor mijn onderzoek voor school mocht ik bij 2Grasp een sessie volgen, ik had er zin in. Bea is een leuke, spontane vrouw met de Brabantse hartelijkheid. Ik voelde me op mijn gemak. Ik heb met Max gewerkt en tot mijn verbazing lukte bijna alles meteen. Dit had ik niet verwacht en het kwam dan ook naar voren dat de kracht in mij zit, maar dat ik er nog niet (optimaal) gebruik van maak.  

Bij Bea heb ik de ervaring van het maatje zijn met een paard gekregen. Met Max voelde het gewoon goed en voelde ik de onvoorwaardelijke liefde van een paard. We zijn inmiddels een paar weken verder en ik heb er regelmatig aan teruggedacht. Ik ben me er bewuster van dat ik het kan en dat ik kan vertrouwen op mezelf. Ik wil Bea dan ook bedanken voor deze mooie ervaring! 

Berdien


 Ik vond het een bijzondere ervaring om gecoached te worden met hulp van paarden. De paarden reageren vooral op lichaamstaal en signalen die je non-verbaal afgeeft. Ze reageren op gevoelsniveau. Hierdoor kom je zelf ook meer in contact met je gevoel.

Tijdens de coachingsessies met de paarden hielp Bea mij meer inzicht te krijgen in mijn eigen houding en gedrag door vragen te stellen, te benoemen wat zij zag gebeuren en de link te leggen naar situaties in het dagelijks leven (o.a. werk). Het heeft mij een paar verrassende en waardevolle inzichten gegeven.

Rebecca

 


Nu enkele sessies bij Bea gehad te hebben, en mogen werken met haar fantastische paarden, is het voor mij een rijkelijke ervaring om ook goed stil te staan hoe je zelf in het leven staat.

Het is een indrukwekkende belevenis die helpt om bepaalde zaken helder te krijgen en te ervaren hoe het is om die los te laten.

"Het coachen met paarden" heeft mijn zelfvertrouwen ontwikkeld en ben dichter bij mezelf gebracht.

 Mijn grote dank aan Bea, en haar super paarden "Ids" en "Max"

Anoniem


Ik ben bij Bea terecht gekomen naar aanleiding van mijn studie Toegepaste Psychologie en mijn interesse in het coachen met paarden. Na een mailtje hierover te hebben gestuurd werd ik meteen uitgenodigd voor een kennismakingssessie. Zo kwam het dat ik na veel te hebben gelezen over het coachen van paarden ik opeens zelf de rol van coachee mocht ervaren.

Tijdens mijn opleiding wordt er veel verteld en geleerd over coaching, toch vind ik het coachen met paarden een andere manier van coachen. Ik heb bij Bea ervaren dat het paard eigenlijk je coach is die je verteld of je iets goed doet of niet. Het paard maakt je attent op een onduidelijke boodschap, onzekerheid, tegenstrijdigheid of een ander soort blokkade waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Je kunt coachen door middel van het voeren van gesprekken maar met Equine Assisted Coaching kun je de mens zelf laten voelen en ervaren waar ze tegenaan lopen, niet alleen praten maar juist doen en nieuwe manieren uitproberen.

Het is moeilijk om deze manier van coachen in woorden om te zetten, je kunt het beste het zelf een keer ervaren en ervan proeven. Tijdens de opdrachten die je met de paarden van Bea doet stelt Bea als het nodig is een vraag die zorgt dat je stil gaat staan bij wat je nu eigenlijk aan het doen bent en of dit effectief is. Ook helpt zij de koppeling te maken met jouw gedrag in de ‘echte wereld' en jouw interactie met het paard.

Je hoeft absoluut geen kennis van paarden te hebben, laat ze je maar verassen!

Femke de Kuiper , 2e jaars studente Toegepaste Psychologie


 

 

 

Ben jij een persoon die zich graag blijft ontwikkelen? Dan is een sessie volgen bij 2 grasp een echte aanrader! Bea van Hoof is een spontane vrouw die samen met jou aan de slag gaat met enkele paarden. Kom jezelf tegen in verschillende situaties die geschetst worden met behulp van drie totaal andere paarden.