Begeleiden van kinderen

Een paard of pony is uitermate geschikt om kinderen te begeleiden. Of het nu gaat om een kind dat thuis problemen heeft of een kind met een verstandelijke of andere beperking, het paard voelt het kind feilloos aan. Het is het natuurlijke gedrag van paarden om op hun eigen wijze contact te maken met jouw kind. De paarden lopen bij voorkeur tijdens de coach sessies vrij rond op de 2 grasp locatie. 

Ik ‘lees' de paardentaal en koppel dit spelenderwijs naar jouw kind terug. Door het kind ander gedrag te laten aannemen (groot of klein maken, boos of lief kijken, hard of zacht praten) kan het kind ontdekken hoe dat op anderen over komt. Het paard of pony zal namelijk onmiddellijk reageren door zich ook anders te gedragen. 

Vaak is knuffelen, poetsen of lopen met het paard voor een kind al voldoende om zich open te stellen aan het paard of de pony. Wij hebben ook een aantal leuke oefeningen die het kind met het paard of de pony kan doen.

Eventueel worden de ouders, broertjes of zusjes ook bij de oefening betrokken. Het paard of de pony "spiegelt" gedrag, dat kan van iedereen zijn die zich in de buurt bevindt.

Vanwege veiligheidsoverwegingen vinden alle oefeningen plaats vanaf de grond.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u gebruik maken van een gratis kennismakingssessie. Dit kunt u laten weten door het contactformulier in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Als u gebruik maakt van Jeugdorg is het mogelijk via een beschikking begeleiding te krijgen bij mij. Dat kan individueel of in groepsverband, afhankelijk wat het beste is voor uw kind.