Individuele coaching

Soms zit je niet lekker in je vel en je weet niet precies wat er aan de hand is met je. Je kunt dan naar een psychiater gaan maar wil je dat ook? Wij kunnen jou met onze paarden helpen om je te laten inzien wat er bij jou speelt. Paarden spiegelen namelijk jouw gedrag en gevoelens. Met soms wat hulp van onze kant leer je over jezelf en ervaar je wat er bij jou speelt.

Daarna kunnen we samen daaraan werken. Dat doen we door één of meerdere oefeningen met één of meerdere paarden voor te bereiden. Dat kan aan de hand van een concrete coachvraag, maar dat hoeft niet. Jouw sessie is dus altijd maatwerk.
Het is het natuurlijke gedrag van een paard is om te reageren zoals hij doet, dat doen ze in een kudde ook. Dus geen kunstjes of truukjes, puur natuur.

Tijdens het uitvoeren van de oefening(en) letten wij op;

  • Beweging of verplaatsing van zowel jou als het paard
  • Patronen bij zowel jou als het paard
  • Verhouding verbaal / non-verbaal van jezelf
  • Unieke momenten bij zowel jezelf maar voornamelijk bij het paard

Voor, na en soms tijdens de oefeningen zijn er reflectiemomenten. Wij stellen vragen over wat wij hebben waargenomen. Het is aan jou om daar iets mee te doen bijvoorbeeld door te experimenten in gedrag of houding. Omdat het paard tijdens het experimenteren anders zal reageren, krijg je inzicht over hoe mensen om jou heen zullen reageren op jouw "veranderde" gedrag. 

Wil je weten hoe paardencoaching wordt ervaren? Bij referenties staan een aantal leuke reacties!